1
Την άνοιξη που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους αξιοποίησέ τις για να φτιάξεις ένα γλυκό οικείο σε γεύση, σε μια μοντέρνα του εκδοχή. Φτιάξε ψητή κρέμα φράουλας!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Ψητή κρέμα φράουλας

Την άνοιξη που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους αξιοποίησέ τις για να φτιάξεις ένα γλυκό οικείο σε γεύση, σε μια μοντέρνα του εκδοχή. Φτιάξε ψητή κρέμα φράουλας!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12

ΥΛΙΚΑ

Για την ψητή κρέμα φράουλας

  • 1000 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρόκοι αβγών (από 10 αβγά μεσαίου μεγέθους)
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 300 γρ. πολτοποιημένες ώριμες φράουλες
  • φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ψητή κρέμα φράουλας

Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Όταν το μείγμα της κατσαρόλας ζεσταθεί καλά και πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος-κρέμας, το οποίο επαναφέρουμε στη φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Αδειάζουμε σε καθαρό, κρύο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνεια της κρέμας για να μη σχηματιστεί κρούστα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά (αν θέλουμε να μοιράσουμε την παρασκευή της συνταγής σε δύο μέρες, μπορούμε να διατηρήσουμε την κρέμα στο ψυγείο όλο το βράδυ και να συνεχίσουμε τη διαδικασία την επομένη).

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε καλά με το σύρμα ή στο μίξερ, για να αφρατέψει και να γίνει ξανά λεία και απαλή, προσθέτοντας και τον πολτό φράουλας. Πρέπει να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ντύνουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα ενός ταψιού με διάμετρο 24 εκ. με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε εκεί την κρέμα. Ψήνουμε για περίπου 70 λεπτά, ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για όλο το βράδυ. Η κρέμα αυτή βγαίνει σαν φλαν, σφιχτή αλλά με μαλακή υφή. Τη σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.