Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Παστέλι με αμύγδαλα

Υγιεινό και θρεπτικό, το παστέλι είναι ένα σνακ για όλες τις ώρες, που φτιάχνεται με μόνο 4 υλικά. Σε αυτή τη συνταγή πρωταγωνιστούν τα αγαπημένα αμύγδαλα.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. μέλι
  • 400 γρ. αμύγδαλο κατά προτίμηση λευκό
  • 2 κουτ. της σούπας σουσάμι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παστέλι

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, απλώνουμε το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10-12 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Το σπάμε ελαφρώς σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 135°C. Αυτό κρατάει 4-5 λεπτά περίπου από την ώρα που αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αμύγδαλο, του σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Το καλύπτουμε με άλλη μία λαδόκολλα και πιέζουμε με έναν πλάστη ή με μπουκάλι έτσι ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού ομοιόμορφα σε πάχος 8 χιλιοστών περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα και με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε ράβδους 3Χ8 εκ. Διατηρείται κλεισμένο σε μεταλλικό κουτί κατά προτίμηση μακριά από υγρασία.