
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ
Νηστίσιμο κέρασμα
Το κέρασμα είναι αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής φιλοξενίας. Για το πιο εύκολο νηστίσιμο κέρασμα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας θα χρειαστείτε μόλις 5 υλικά.
ΒΑΡΟΣ: 550 γρ.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. ταχίνι
- 50 γρ. νερό
- σουσάμι άσπρο & μαύρο για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέρασμα
Στο μπλέντερ ή στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες των 20 γρ. και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία ρολάρουμε στο σουσάμι.