Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Κεράσματα αμυγδάλου

Μαζί με τις ανθισμένες αμυγδαλιές θα «ανθίσει» και η όρεξή μας για αμυγδαλωτά. Τα συγκεκριμένα κεράσματα αμυγδάλου αντλούν έμπνευση από τα νησιωτικά αμυγδαλωτά, δεν έχουν ασπράδι και ενισχύονται με σουμάδα, για έξτρα άρωμα.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. σουμάδα
  • 120 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 15 γρ. ασπράδι αβγού (1/2 ασπράδι)
  • 30 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 30 γρ. πορτοκάλι γκλασέ, σε μικρούς κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την αμυγδαλόπαστα με σουμάδα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, να σφίξει. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. Με στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 5 εκ. (ή με ένα ποτήρι αντίστοιχης διαμέτρου), κόβουμε περίπου 15 δισκάκια. Τα μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Για το γαρνίρισμα και το ψήσιμο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γαρνίρισμα. Βάζουμε από 1 κ.γ. από το μείγμα στο κέντρο κάθε αμυγδαλωτού. Ψήνουμε τα κεράσματα στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.