Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Καρυδόπιτα με φρέσκο τυρί κρέμα

Η αγαπημένη καρυδόπιτα αποκτά νέο ενδιαφέρον με στρώσεις από φρέσκο τυρί κρέμα στο εσωτερικό της. Κλασικό γλυκό με ένα δημιουργικό twist που αξίζει να δοκιμάσεις!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak ελαφρώς λιωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. καρύδια τριμμένα σε σκόνη (και για επικάλυψη)
  • 7 ασπράδια αβγού (210 γρ.)
  • 120 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak μαλακό
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις βάσεις

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το ασπράδι και το βούτυρο ελαφρώς λιωμένο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πέντε ταψάκια μιας χρήσεως διαμέτρου 20 εκ. και γεμίζουμε το καθένα με 200 γρ. από το μείγμα. Αφήνουμε τα ταψάκια με το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μία λεία κρέμα. Χωρίζουμε την κρέμα σε πέντε ίσα μέρη. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τον έναν δίσκο και απλώνουμε ένα μέρος από την κρέμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία εναλλάξ και τελειώνουμε με κρέμα την οποία απλώνουμε και περιμετρικά. Καλύπτουμε όλο το γλυκό με τριμμένο καρύδι και τοποθετούμε στο ψυγείο.
* Η συνταγή για την καρυδόπιτα με φρέσκο τυρί κρέμα είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE. Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο τυρί. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρώτο τεύχος πατώντας εδώ.