Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Χαλβάς από ινδική καρύδα με μέλι και βανίλια

Ο χαλβάς, το comfort γλυκό που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, γίνεται δημιουργικός με βάση την ινδική καρύδα, που συνδυάζεται ιδανικά με μέλι και βανίλια.

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. κρέμα καρύδας
  • 150 γρ. μέλι
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στα δύο
  • 50 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον χαλβά

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το μέλι, τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε την τριμμένη ινδική καρύδα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για μισό λεπτό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να χυλώσει ο χαλβάς. Τον σερβίρουμε χλιαρό, σε μικρές ποσότητες. Αν κρυώσει, θα πήξει κι άλλο.