




















Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και τη βάζουμε στη φωτιά.
Κόβουμε κάθε πορτοκάλι σε λεπτές φέτες, τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι και τις σιγοβράζουμε έως ότου τα πορτοκάλια γίνουν διάφανα και η ζάχαρη γίνει ένα παχύ σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
Με μια τσιμπίδα αφαιρούμε τις φέτες πορτοκαλιού από το σιρόπι και τις τοποθετούμε σε σίτα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
Αφήνουμε για 2 ημέρες και έπειτα βουτάμε κάθε φέτα μέχρι τη μέση της στη στρωμένη σοκολάτα.
Τις στραγγίζουμε να φύγει η περίσσεια σοκολάτας και τις απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Όταν θέλουμε να φτιάξουμε σοκολατάκια ή ξηρούς καρπούς με επικάλυψη από λιωμένη κουβερτούρα, οι περισσότεροι στο τέλος απογοητευόμαστε από το αποτέλεσμα… Γιατί μπορεί να γίνουν θαμπά ή να ασπρίσουν. Αυτό οφείλεται στο βούτυρο-κακάο που ξεχώρισε από το κακάο κατά το λιώσιμο της σοκολάτας και πάγωσε ξεχωριστά. Σε αυτό το σημείο ερχόμαστε στο στρώσιμο της σοκολάτας.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι γι’ αυτό, όπως να απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα πάνω σε μάρμαρο και να τη στρώνουμε. Όμως προτιμώ να σας εξηγήσω έναν πιο απλό και πρακτικό:
Αφού λιώσετε την κουβερτούρα, την κατεβάζετε από το μπεν μαρί προσέχοντας να μην πέσουν σταγόνες νερού ή υδρατμοί, γιατί κάτι τέτοιο την καταστρέφει.
Αδειάζετε τα 3/4 της σοκολάτας σε άλλο σκεύος ανακατεύοντας συνεχώς κυκλικά και οριζόντια με μια, κατά προτίμηση, πλαστική ή ξύλινη κουτάλα έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 27°C. Αν δοκιμάσουμε λίγη σοκολάτα στα χείλη μας, όπως κάνουμε για τον πυρετό, θα διαπιστώσουμε αν είναι κρύα. Αδειάζουμε το υπόλοιπο 1/4 της ζεστής σοκολάτας μέσα στην κρύα και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 30°-31°C. Οπότε έχουμε πετύχει μια καλή ομογενοποίηση του βούτυρο-κακάο με το κακάο.
Εκτός από τη μέθοδο του μπεν μαρί, μπορούμε να λιώσουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο των υδρατμών. Η συμβουλή μου είναι να έχετε ένα θερμόμετρο που, έτσι κι αλλιώς, θα σας φανεί χρήσιμο και σε γλυκά που δεν περιέχουν σοκολάτα.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Ανάλυσης". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | Το cookie ορίζεται από τη συγκατάθεση cookie του GDPR για την καταγραφή της συναίνεσης χρήστη για τα cookie στην κατηγορία "Λειτουργικότητας". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Τα cookies χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Απαραίτητα". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Άλλα". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | Αυτό το cookie ορίζεται από την προσθήκη συναίνεσης για τα cookie GDPR. Το cookie χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της συναίνεσης του χρήστη για τα cookies στην κατηγορία "Απόδοσης". |
viewed_cookie_policy | 11 months | Το cookie ορίζεται από την προσθήκη GDPR Cookie Consent και χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του εάν ο χρήστης έχει συναινέσει ή όχι στη χρήση cookies. Δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα. |
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
_ga | 2 χρόνια | Χρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών. |
_gat | 1 λεπτό | Χρησιμοποιείται για την διαχείρηση του ρυθμού αιτημάτων. |
_gid | 24 ώρες | Χρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών. |