Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Αμυγδαλωτά «αχλαδάκια»

Φημισμένα τα αμυγδαλωτά της Ύδρας και του Πόρου, της Μυκόνου και της Άνδρου. Αυτή η συνταγή, εκτός από αμύγδαλα, περιέχει και σουμάδα για έξτρα άρωμα και γεύση από πικραμύγδαλα.

ΒΑΡΟΣ: 430 γρ. / περίπου 15 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. λευκά αμύγδαλα
  • 60 γρ. σουμάδα
  • 70 γρ. άχνη ζάχαρη + μπόλικη επιπλέον για το πασπάλισμα
  • ολόκληρα γαρίφαλα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αμυγδαλωτά
Για να φτιάξουμε τα αμυγδαλωτά, τα οποία αποτελούν το ιδανικό κέρασμα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μπλέντερ για αρκετή ώρα, έως ότου γίνει ένα μαλακό μείγμα σαν πάστα (ένα είδος αμυγδαλόπαστας ή μάρτσιπαν). Αφήνουμε τη ζύμη κατά μέρος να ξεκουραστεί και να σφίξει (περίπου μισή ώρα) και έπειτα παίρνουμε μικρές δόσεις και πλάθουμε μπαλάκια, στα οποία δίνουμε κωνικό σχήμα σαν καμπανούλες ή αχλαδάκια. Βάζουμε μπόλικη άχνη ζάχαρη σε ένα πιάτο και ρολάρουμε μέσα εκεί ένα ένα τα αμυγδαλωτά, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά. Τα βγάζουμε, τινάζοντάς τα ελαφρώς για να πέσει η περίσσεια, και τα ακουμπάμε όρθια σε πιατέλα. Τέλος, καρφώνουμε στην κορυφή τους από ένα γαρίφαλο.
TIP

Μπορούμε να ψεκάσουμε τα αμυγδαλωτά με ροδόνερο ή ανθόνερο προτού τα τυλίξουμε στην άχνη.