Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Αμυγδαλόπιτα

Αυτή η νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα είναι το απόλυτο γλυκό για να κλείσει γευστικά ένα γιορτινό τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. αμύγδαλο λευκό, τριμμένο στο μπλέντερ
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την αμυγδαλόπιτα

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και ανακατεύουμε με έναν αβγογδάρτη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία χαμηλή φόρμα τάρτας ή πίτας διαμέτρου 26 εκ. που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45-50 λεπτά. Όταν βγει από τον φούρνο η πίτα, θα πρέπει η επιφάνειά της να είναι πολύ μαλακή. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.