Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Σορμπέ γιαούρτι με μέλι και ελαιόλαδο

Γιαούρτι, μέλι, ελαιόλαδο. Τρία εκπληκτικά υλικά της ελληνικής γης συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό σορμπέ, που θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω την επιθυμία μας για παγωτό.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 30 γρ. μέλι
  • χυμός και ξύσμα από 3 μοσχολέμονα ή 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • ανθός αλατιού για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σορμπέ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν, αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της. Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει και να παγώσει. Κάθε 30 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός. Συνολικά κάνουμε τη διαδικασία 6 φορές και αφήνουμε το μείγμα να παγώσει καλά.

Για να σερβίρουμε, αφήνουμε εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει λίγο το σορμπέ και σερβίρουμε σε ποτήρι ή μπολ, πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και περιχύνουμε με λίγο εκλεκτό ελαιόλαδο.