Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Peach Melba

Με ρίζες από τη Γαλλία, το Peach Melba είναι ένα επιδόρπιο με πρωταγωνιστές το ροδάκινο και το παγωτό βανίλια, που συνοδεύεται από σος μούρων. Θα χρειαστείτε 4 μόνο υλικά (συν 2 ακόμα για τη σος) και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα, απύρηνα (καθαρό βάρος) + μερικά φρέσκα καθαρισμένα, για το σερβίρισμα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 300 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 300 γρ. φράουλες ή σμέουρα
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το peach melba

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα πολύ καλά.

Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί). Προσοχή, το νερό να μην ακουμπάει στον πάτο του μπολ! Χτυπάμε συνεχώς με έναν αβγοδάρτη το μείγμα των κρόκων έως ότου ασπρίσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε έως ότου κρυώσει και αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ροδάκινα. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 5 ώρες. Αφήνουμε για 5′ εκτός κατάψυξης και σερβίρουμε με το κουτάλι του παγωτού σε μπάλες. Συνοδεύουμε με τα ροδάκινα και τη σος.

Για τα ροδάκινα
Βουτάμε τα ροδάκινα σε καυτό νερό για μισό λεπτό. Τα ρίχνουμε έπειτα σε παγωμένο νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Για τη σος
Πολτοποιούμε τις φράουλες ή τα σμέουρα με τη ζάχαρη σε μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε σμέουρα, σουρώνουμε τη σος για να αφαιρέσουμε τους σπόρους.