Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Παρφέ με γλασαρισμένα φρούτα

Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού βρίσκουν δροσιά σε ένα λαχταριστό παρφέ με γλασαρισμένα φρούτα. Αφήνετε λίγες ώρες στην κατάψυξη και απολαμβάνετε!

ΥΛΙΚΑ

  • 90 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 3 κρόκους αβγών
  • 500 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 60 γρ. γλασαρισμένα κεράσια
  • 100 γρ. βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ροδάκινα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. ποτό της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παρφέ

Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να την καλύψει. Τη βράζουμε έως ότου γίνει ένα πηχτό σιρόπι – πρέπει να φτάσει στους 124ºC (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).

Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι ζεστό. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα κρυώσει και τα αυγά φουσκώσουν.

Ανακατεύουμε το μείγμα των αβγών μαζί με την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τα φρούτα, τα αμύγδαλα, το ποτό και τα μπισκότα.

Σε μια φόρμα του κέικ τοποθετούμε μεμβράνη στο εσωτερικό της και γεμίζουμε με το μείγμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.