Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Παγωμένο σουφλέ με λικέρ πορτοκάλι

Το αγαπημένο σουφλέ μπαίνει σε καλοκαιρινό ρυθμό, μένει αρκετές ώρες στην κατάψυξη και βγαίνει παγωμένο, έτοιμο να εντυπωσιάσει. Η γεύση απογειώνεται με το λικέρ πορτοκάλι που γαργαλάει τον ουρανίσκο!

ΥΛΙΚΑ

  • 6 κρόκους αβγών
  • 125 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 70 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • κακάο, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωμένο σουφλέ
Σε ένα μπολ το οποίο τοποθετούμε πάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί) βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς ωσότου το μείγμα αφρατέψει. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει και να δέσει προσθέτοντας σταδιακά και το λικέρ. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, που προηγουμένως έχουμε χτυπήσει σε παχύρρευστη μορφή. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνουμε και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ για σουφλέ. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 5’, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με κακάο προτού σερβίρουμε.
Για τα ροδάκινα
Βουτάμε τα ροδάκινα σε καυτό νερό για μισό λεπτό. Τα ρίχνουμε έπειτα σε παγωμένο νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Για τη σος
Πολτοποιούμε τις φράουλες ή τα σμέουρα με τη ζάχαρη σε μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε σμέουρα, σουρώνουμε τη σος για να αφαιρέσουμε τους σπόρους.