Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Παγωμένο μωσαϊκό

Το αγαπημένο μας μωσαϊκό μπαίνει στην κατάψυξη! Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 125 γρ. γάλα πλήρες
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μωσαϊκό
Φτιάχνουμε μία κρεμ ανγκλέζ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και πριν το μείγμα αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC (πάνω από αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει», γιατί ψήνεται ο κρόκος), το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αβγό. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Χοντροκόβουμε με τις παλάμες μας τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση κυλινδρική, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.