Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Παγωμένο γλύκισμα με γεύση φουντουκιού

Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού θέλουν γλυκά κατευθείαν από την κατάψυξη. Αυτό το παγωμένο γλύκισμα με λικέρ φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια είναι μια πρόταση που θα σας συναρπάσει!

ΥΛΙΚΑ

  • 8 κρόκοι αβγών
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. λικέρ φουντουκιού (π.χ. Frangelico)
  • 500 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη στο μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι
  • 200 γρ. φουντούκια, καλά ζεσταμένα στον φούρνο ή στα μικροκύματα
  • 180 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωμένο γλύκισμα

Σε ανοξείδωτο μπολ χτυπάμε ελαφρώς με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και στη συνέχεια στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας μέσα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (μπεν μαρί). Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα των κρόκων να ζεσταθεί, να αφρατέψει και να γίνει ανοιχτόχρωμο.

Το απομακρύνουμε από το μπεν μαρί, το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε, προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).

Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί (χωρίς να προσθέσουμε κάποια λιπαρή ουσία). Μόλις κάψει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, απλωτά και ομοιόμορφα. Περιμένουμε να λιώσει κάθε δόση πριν ρίξουμε την επόμενη. Μόλις όλη η ζάχαρη καραμελώσει, ρίχνουμε τα ζεστά φουντούκια, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καλυφθούν καλά με καραμέλα, και τα αποσύρουμε. Τα στρώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, προσέχοντας να μην καβαλάει το ένα το άλλο. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα σπάμε σε κομμάτια (λόγω της καραμέλας, τα φουντούκια θα έχουν κολλήσει μεταξύ τους). Γαρνίρουμε τις κρέμες με τα φουντούκια και σερβίρουμε.