1
pagomeni tourta me mous lemoni

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Τούρτα παγωτό με μους λεμόνι

Η ανάλαφρη γεύση της μους λεμονιού συναντά τη γεμάτη γεύση των μπισκότων και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό σε μια παγωμένη τούρτα παγωτό, ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

ΜΕΡΙΔΕΣ: –

ΥΛΙΚΑ

Για την τούρτα

  • 300 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μαλακά μπισκότα σοκολάτας
  • 3 κρόκοι αβγού
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τούρτα

Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 από τη ζάχαρη, σε μπεν μαρί, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και στο τέλος τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Για τη συναρμολόγηση

Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες τουλάχιστον και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα τα οποία θρυμματίζουμε στην επιφάνεια.