Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Τούρτα παγωτό με άρωμα μαστίχας και σος από κόκκινο κρασί

Μια κλασική γεύση στο παγωτό αποκτά άλλη διάσταση με αυτή την ιδιαίτερη σος κρασιού, σε μια τούρτα παγωτό που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. νερό
  • 2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 5 γρ. μαστίχα τριμμένη*
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 400 γρ. κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
  • 3 γαρίφαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε αμέσως, αλλά σιγά σιγά, μέσα στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε αρκετή ώρα, έως ότου το μείγμα φουσκώσει και ασπρίσει αρκετά. Όταν το μείγμα φουσκώσει και κρυώσει, σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το μαστιχέλαιο, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο παραπάνω. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

*Εάν χρησιμοποιήσουμε μαστίχα τριμμένη, την τρίβουμε στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και τη ρίχνουμε στο χτυπημένο μείγμα των αβγών μετά το σιρόπι.

Για τη σος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. απλώνουμε μία στρώση από μπισκότα, καλύπτουμε με τη μισή από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες τουλάχιστον. Το ξεφορμάρουμε, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με τη σος κρασιού.