Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Παγωμένη κρέμα με καφέ και σος σοκολάτας

Αν σας αρέσει η γεύση του καφέ, θα σας ενθουσιάσει αυτή η παγωμένη κρέμα. Ο συνδυασμός με τη ζεστή σος σοκολάτας είναι απλώς φανταστικός!

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 50 γρ. κόκκοι καφέ, κοπανισμένοι με γουδί ή πλάστη (για καλύτερο άρωμα)
  • 230 γρ. γάλα πλήρες
  • 8 κρόκοι αβγών
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. γάλα πλήρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα

Βάζουμε τους κοπανισμένους κόκκους μέσα στο γάλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε μία κρεμ ανγκλέζ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τον καφέ. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πριν το μείγμα αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC (πάνω από αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα «κόβει», γιατί ψήνεται ο κρόκος), το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, σουρώνοντάς το, για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αβγό. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, αδειάζουμε σε ατομικές φόρμες της κρεμ καραμελέ και τοποθετούμε από 1 μπισκότο στην επιφάνεια. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με τη σος ζεστής σοκολάτας.

Για τη σος

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά.