1
pagomeni krema giaourtiou me kobosta verikoko

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Παγωμένη κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα βερίκοκο

Η κομπόστα βερίκοκο μεταμορφώνεται σε μία εντυπωσιακή παγωμένη κρέμα, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Ιδανική λύση για καλοκαιρινά τραπέζια της τελευταίας στιγμής!

ΜΕΡΙΔΕΣ: –

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 50γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 400γρ. βερίκοκα κομπόστα
  • 100γρ. γάλα
  • 30γρ. κονιάκ
  • 200γρ. μπισκότα σαβαγιάρ, κομμένα στη μέση
  • 500γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση
  • 50γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα γιαουρτιού

Στραγγίζουμε τα βερίκοκα από το σιρόπι τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με το κονιάκ. Βουτάμε σε αυτό το μείγμα τα σαβαγιάρ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ, τα μισά βερίκοκα και τη μισή κρέμα γιαουρτιού. Συνεχίζουμε, τοποθετώντας τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, τα βερίκοκα και το γιαούρτι. Γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και το κλωναράκι βανίλιας. Αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.