Κλασικό παγωτό με κρεμ ανγκλέζ

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Κλασικό παγωτό με κρεμ ανγκλέζ

Η βάση του κλασικού παγωτού είναι η κρεμ ανγκλέζ που περιέχει κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη και κρόκους αβγών. Αυτή κάνει την υφή τόσο απαλή και κρεμώδη. Προσθέτοντας υλικά στην κρέμα μπορούμε να φτιάξουμε όποια γεύση παγωτού θέλουμε!
ΒΑΡΟΣ: 700 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό

  • 150 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος
  • 350 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 1/2 κλωναράκι βανίλιας (το κόβουμε στη μέση κατά μήκος για να πάρουμε με ένα μαχαίρι τα σπόρια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωτό

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα σποράκια και το κλωνάρι της βανίλιας.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 83-85° C – σε αυτή τη θερμοκρασία παστεριώνονται οι κρόκοι και η κρέμα δένει και γίνεται βελούδινη σος – αν τη βράσουμε περισσότερο, θα κόψει.

Αποσύρουμε, αλλάζουμε σκεύος και αφήνουμε την κρεμ ανγκλέζ να κρυώσει πάρα πολύ καλά στο ψυγείο (προτιμότερο είναι να τη φτιάξουμε μία ημέρα πριν).

Κατόπιν, πετάμε το κλωνάρι της βανίλιας, αδειάζουμε την κρέμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε την κρέμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα τη βγάζουμε και την ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με το μίξερ χειρός, ώστε να σπάμε τους μεγάλους παγοκρυστάλλους που σχηματίζονται.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές, μέχρι το παγωτό μας να παγώσει ομοιογενώς.