Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΓΩΜΕΝΑ

Γρανίτα Αμυγδάλου

Μία ξεχωριστή γρανίτα για «μεγάλους» με λευκό αμύγδαλο και Αmaretto που προκαλεί τους γευστικούς σας κάλυκες. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αμύγδαλο λευκό, τριμμένο στο μπλέντερ
  • 400 γρ. νερό
  • 30 γρ. Amaretto
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γρανίτα

Βράζουμε το νερό και το αδειάζουμε πάνω από το αμύγδαλο. Το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά του. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 24 ώρες.

Σουρώνουμε το αμύγδαλο, πιέζοντάς το πολύ καλά έτσι ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του. Με αυτό τον τρόπο παίρνουμε το «γάλα» αμυγδάλου. Μέσα σ’ αυτό αδειάζουμε το σιρόπι και το Αmaretto. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της. Εναλλακτικά,  αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4-5 φορές.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού), αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

TIP

Αν μπορούμε να βρούμε πικραμύγδαλα, προσθέτουμε 10 κομμάτια κι έτσι είναι εντονότερη η γεύση του αμύγδαλου.