Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Υγρά μπισκότα σοκολάτας

Μαλακά και σχετικά υγρά στο εσωτερικό τους, αυτά τα μπισκότα σοκολάτας σε μέγεθος μπουκιάς, προκαλούν με την πλούσια γεύση τους.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 66%-70% κακάο, τεμαχισμένη
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, τεμαχισμένο
  • 165 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα

Ρίχνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπολ και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W – ενδιαμέσως τα βγάζουμε και τα ανακατεύουμε για να δούμε αν έλιωσαν).

Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς την κρυσταλλική ζάχαρη με τα αβγά και τα ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας.  Σε τρίτο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα φαρδύ σκεύος (ταψάκι ή μπολ). Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία βουτάμε στην άχνη. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενά μεταξύ τους για να μην κολλήσουν (θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.