sable sokolatas

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Σαμπλέ σοκολάτας

Τα σαμπλέ σοκολάτας αποτελούν τις ιδανικές μικρές σοκολατένιες μπουκιές για να σερβίρονται μαζί με μυρωδάτο καφέ.

ΒΑΡΟΣ: 1.100 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για τα σαμπλέ

  • 330 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 αβγά
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη κρυσταλλική για το ρολάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σαμπλέ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρώς και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. Κόβουμε κάθε μπαστούνι σε φέτες 1 εκ. και τα ρολάρουμε στην κρυσταλλική ζάχαρη. Τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.