Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Σαμπλέ λεμονιού

Τα γαλλικά μπισκότα σαμπλέ αρωματίζονται με λεμόνι και παίρνουν περίοπτη θέση δίπλα σε μια κούπα τσάι.

ΥΛΙΚΑ

• 330 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου 
• 170 γρ. ζάχαρη καστανή
• 2 αβγά
• 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• διακοσμητική χοντρή ζάχαρη για το ρολάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σαμπλέ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη διακοσμητική ζάχαρη, έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρώς και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. Ρολάρουμε κάθε μπαστούνι στη διακοσμητική ζάχαρη και το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. Τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.

TIP:

Στα σαμπλέ ωραία προσθήκη είναι οι ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης.