1
Παξιμάδια με γλυκάνισο
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Παξιμάδια με γλυκάνισο

Αυτά τα μπισκοτάκια είναι πανεύκολα και απίστευτα νόστιμα και αρωματικά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι γίνονται άκρως εθιστικά.

ΚΟΜΜΑΤΙΑ: 120 – 150

ΥΛΙΚΑ

Για τα παξιμάδια

  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γ. σόδα μαγειρική
  • ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ. γ. (γεμάτο) γλυκάνισος
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα παξιμάδια

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί με διαστάσεις περίπου 30 x 40 εκ. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί προσέχοντας να έχει ίδιο πάχος παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι του ψωμιού, με πολλή προσοχή, κόβουμε πρώτα σε λωρίδες –παράλληλα προς τη μικρή πλευρά του ταψιού– πάχους περίπου 5-7 εκ. και μετά την κάθε λωρίδα σε φέτες ανά 1 εκ. Τοποθετούμε τις φέτες σε σειρές πάνω στη σχάρα του φούρνου (ή σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί, αν και προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε τη σχάρα, ώστε να ψηθούν τα παξιμάδια ομοιόμορφα πάνω και κάτω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανά.