Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Μπισκότα με γλάσο βανίλιας

Αυτά τα μπισκότα με γλάσο βανίλιας είναι βουτυρένιες μπουκίτσες με φίνα γεύση που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Μοναδικό πρόβλημα ότι δεν θα καταφέρετε να φάτε μόνο ένα!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 ΚΙΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα με γλάσο βανίλιας

Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους βάζουμε στο νερό, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά, έως ότου ασπρίσει και μαλακώσει πολύ. Ενδιάμεσα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά, έως ότου η ζύμη ομογενοποιηθεί και μαλακώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5-6 χιλ. και με ένα κουπάτ της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και τους σπόρους της μισής βανίλιας. Στο γλάσο αυτό βουτάμε τη μία επιφάνεια των μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί για να στεγνώσουν.

* Η συνταγή για τα μπισκότα με γλάσο βανίλιας είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE. Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το τρίτο τεύχος είναι αφιερωμένο στη βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τρίτο τεύχος πατώντας εδώ.