biskota me fountoukia kai kommatia sokolatas

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Μεγάλα μπισκότα φουντουκιού με κομμάτια σοκολάτας

Τραγανά μπισκότα φουντουκιού, ιδανικά για σνακ, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.

ΒΑΡΟΣ: 1.300 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα

• 250 γρ. βούτυρο Lurpak
• 300 γρ. ζάχαρη καστανή
• 1 αβγό
• 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
• 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
• ½ κ. γ. αλάτι
• 150 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
• 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
• 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας bitter

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη λίγο να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αβγό συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. και κόβουμε μπισκότα με ένα κουπάτ διαμέτρου 10 εκ. Ψήνουμε στους 150-160°C, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.

TIP:

Όταν χρησιμοποιούμε καστανή ζάχαρη τα μπισκότα γίνονται πιο λεπτά, τραγανά και νόστιμα. Αν δεν θέλουμε να γίνουν πολύ σκληρά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα με λευκή ζάχαρη.