biskota boutyrou

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Μπισκότα βουτύρου

Ο απογευματινός καφές ή το απογευματινό τσάι χρειάζονται τα βουτήματά τους για να γίνουν ακόμα πιο απολαυστικά. Αυτά τα μπισκότα βουτύρου θα σας ξετρελάνουν!

ΒΑΡΟΣ: 1.300 γρ.

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα

• 470 γρ. βούτυρο Lurpak
• 175 γρ. ζάχαρη
• 3 αβγά
• 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• μαρμελάδα της αρεσκείας μας
• κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και στο τέλος το αλεύρι, κοσκινισμένο. Πάνω σε μια λαδόκολλα, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C, στον αέρα, για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. Τα κολλάμε ανά δύο με μαρμελάδα και τα βουτάμε μέχρι τη μέση στη στρωμένη κουβερτούρα.

*Εάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια, αφαιρούμε 50 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 50 γρ. κακάο.

TIP:

Αν δεν έχουμε κορνέ, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας με μια λαδόκολλα! Κόβουμε ένα τετράγωνο κομμάτι και το διπλώνουμε στη μέση διαγώνια ώστε να χωριστεί σε δύο ορθογώνια τρίγωνα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε στη μέση και δημιουργούνται δύο ορθογώνια τρίγωνα. Χρησιμοποιούμε το ένα από τα δύο ως εξής: Κρατάμε το τρίγωνο με τη μύτη προς τα κάτω και αρχίζουμε να τυλίγουμε τη λαδόκολλα γύρω από αυτή τη μύτη ώστε να δημιουργηθεί ένα χωνάκι. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μύτη που έχει σχηματιστεί.