Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Μπισκότα βουτύρου με μέλι

Καιρός να αξιοποιήσουμε το θαυμάσιο ελληνικό μέλι σε μια συνταγή για μπισκότα βουτύρου που αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμά τους!

ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 αβγό
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι και το ανακατεύουμε με το μαλακό βούτυρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη, το αλάτι και το αβγό και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι, να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια και την πλάθουμε δίνοντάς της σχήμα μπαστουνιού με πάχος 3-4 εκ. Τυλίγουμε το μπαστούνι με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Έπειτα, το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 5 χιλιοστών. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10 λεπτά.