
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on pinterest
Share on twitter
ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Μπισκότα με βρώμη
Πάρτε μια κούπα αχνιστό καφέ και λίγα μπισκότα με βρώμη και αφεθείτε σε ένα «τεμπέλικο» πρωινό στο κρεβάτι.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 500 γρ.ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 180 γρ. νιφάδες βρώμης
- 110 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. μέλι
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 20 γρ. νερό, βραστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μπισκότα
Αναμειγνύουμε τη βρώμη με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το μπέικιν πάουντερ, το βραστό νερό και το λιωμένο βούτυρο. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι 18×18 εκ. και ύψους 2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC, στον αέρα, για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα βάζοντας κουταλιές επάνω σε λαδόκολλα. Σε αυτήν την περίπτωση ο χρόνος ψησίματος μειώνεται κατά 5 λεπτά.