Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Μπισκότα με τυρί τσένταρ

Αυτά τα μπισκότα με τυρί τσένταρ είναι τo απόλυτο συνοδευτικό του κρασιού. Φτιάχνονται γρήγορα και είναι απολαυστικά.

ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 10 γρ. ανθός αλατιού
  • 25 γρ. κορν φλάουερ
  • 30 γρ. νερό
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 100 γρ. ψιλοκομμένες ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα

Στο μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τις ελιές. Όταν σχηματιστεί μία ομοιογενής ζύμη, σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. και με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά και στους 150°C για 7 λεπτά.

TIP:

Αντί για ελιές μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες και πολύ καλά στραγγισμένες από το λάδι τους λιαστές ντομάτες.