1
Υγρό κέικ σοκολάτας με γλάσο
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Υγρό κέικ σοκολάτας με γλάσο

Ένα προκλητικό κέικ, υγρό στο εσωτερικό του, που απογειώνεται με το γλάσο σοκολάτας. Απλώς δοκιμάστε το, είναι σκέτος πειρασμός!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 125 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 66% κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 3 αβγά
  • 125 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
  • 70 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 20 γρ. ρούμι μαύρο
  • λίγο αλεύρι για τη φόρμα του κέικ

Για το γλάσο

  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 300 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 1 κ. γ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και τα ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, τις σταγόνες σοκολάτας και το ρούμι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ διαμέτρου 15 εκ. και ύψους 8 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 30-40 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε το κέικ πάνω σε μια σήτα και το γλασάρουμε.

Για το γλάσο

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα μαζί με το μέλι. Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε πολύ καλά, προσέχοντας να μην το σηκώνουμε έξω από το μείγμα κατά την ομογενοποίηση, προκειμένου να πετύχουμε λεία υφή.

TIP:

Για να γίνει πιο ωραία και απαλή η σκόνη αμυγδάλου, αλέθουμε λίγη από την ποσότητα ζάχαρης που έχει η συνταγή μαζί με το αμύγδαλο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με όλους τους ξηρούς καρπούς.