Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Ψητό cheesecake

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό ψητό cheesecake με πλούσια κρέμα τυριού και τραγανή βάση. Τα φρούτα του δάσους και τα blueberries απογειώνουν την εμφάνιση και τη γεύση.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 150 γρ. μπισκότα
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. νερό
  • μαρμελάδα framboise 
  • φρέσκα φρούτα του δάσους και blueberries

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 22-24 εκ. και πατάμε καλά με την παλάμη μας για να δημιουργηθεί η βάση του cheesecake.

Για τη γέμιση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο να μαλακώσει (όχι να λιώσει). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το βούτυρο πάνω από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά με αβγδάρτη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 160-170ºC, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το τσέρκι για ακόμη 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα

Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και blueberries. Περιφερειακά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.