Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Νηστίσιμο κέικ καρότου

Αν είστε λάτρεις του carrot cake, δοκιμάστε αυτή τη νηστίσιμη εκδοχή του. Το κέικ καρότου αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ και είναι μία καλή ιδέα για να φάνε τα παιδιά τα καρότα τους με έναν γευστικό τρόπο!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 320 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. φρέσκος χυμός καρότου
  • 500 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. αμύγδαλο λευκό, σε σκόνη
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό καρότου και την άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο. Λαδώνουμε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24-26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 160°C για 50 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αλείφουμε την επιφάνειά του με το γλάσο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.