Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Marble cake με ελαιόλαδο

Marble cake. Το πιο αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων! Εδώ, το φτιάχνουμε σε νηστίσιμη εκδοχή με ελαιόλαδο – η γεύση παραμένει υπέροχη.

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 600 γρ. αλεύρι
  • ½ κ. γ. κανέλα
  • 20 γρ. κακάο
  • λίγο σιρόπι σφένδαμου ή μέλι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη: στο ένα προσθέτουμε την κανέλα και στο δεύτερο το κακάο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ 26×10 εκ. και αδειάζουμε στη μισή φόρμα το μείγμα της κανέλας και στην υπόλοιπη το μείγμα του κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50 λεπτά περίπου και στους 150°C για άλλα 15 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το περιχύνουμε με λίγο σιρόπι σφένδαμου ή μέλι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε.