Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Light κέικ αμυγδάλου

Η φινετσάτη γεύση του αμύγδαλου ξεχωρίζει σε ένα γλυκό που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Ένα γρήγορο, λαχταριστό κέικ με αμύγδαλο στη light εκδοχή του.

ΥΛΙΚΑ

  • 260 γρ. βούτυρο Lurpak light, λιωμένο
  • 180 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 200 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 280 γρ. ασπράδι αβγού (από 9 μικρά αβγά)
  • 30 γρ. ξύσμα από φρέσκο πορτοκάλι
  • πορτοκάλια γλασαρισμένα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το  λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε με γλασαρισμένα πορτοκάλια.