1
keik kardia

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Κέικ καρδιά με φράουλες

Αυτό το κέικ με φράουλες είναι πανεύκολο, εξαιρετικά αρωματικό και λαχταριστό. Ιδανικό για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου και όχι μόνο!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 100γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200γρ. πούλπα φράουλας
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αβγά
  • 230γρ. αμύγδαλο λευκό, τριμμένο σε σκόνη
  • 25γρ. κορν φλάουρ
  • ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • ροδόνερο για το ράντισμα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Για να φτιάξουμε το εύκολο αυτό κέικ με φράουλες, πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και φτιάχνουμε την πούλπα. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε με μία μαρίζ. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα την πούλπα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά και το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μικρή φόρμα με σχήμα καρδιά, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά και στους 150οC για άλλα 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, το ραντίζουμε με λίγο ροδόνερο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.