1
cake giaourtiou

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Κέικ γιαουρτιού

To απόλυτο καθημερινό κέικ, που μπορείτε να σερβίρετε ως επιδόρπιο ή ως κέρασμα στους φίλους σας – μικρούς και μεγάλους.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 16

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 230 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. Arla Protein γιαούρτι
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γ. µπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 4 αβγά

Για το γλάσο

  • 115 γρ. Arla κρέµα γάλακτος πλήρης
  • 380 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ. σ. γλυκόζη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το βούτυρο τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάµε µε το σύρµα έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουµε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να ενσωµατωθούν. Σταµατάµε το µίξερ και προσθέτουµε το 1/3 από το µείγµα αλευριού, έπειτα το 1/3 από το γιαούρτι και συνεχίζουµε κατά τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας αυτά τα υλικά εναλλάξ, σε τρεις δόσεις συνολικά. Κάθε φορά που προσθέτουµε κάτι, ανακατεύουµε καλά µε µια ελαστική σπάτουλα. Αδειάζουµε το µείγµα σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο τσέρκι διαμέτρου 26-28 εκ. και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά. Ξεφουρνίζουµε, αφήνουµε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.