
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on pinterest
Share on twitter
ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υγρά κέικ με καφέ και κομμάτια σοκολάτας
Καφές και σοκολάτα μαζί! Ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει όμορφα το πρωινό μας.
ΜΕΡΙΔΕΣ:8 – 10ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 240 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
- 100 γρ. αλεύρι
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 280 γρ. ασπράδι αβγού
- 100 γρ. δυνατός espresso
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κέικ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού, το λιωμένο βούτυρο και τον καφέ και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια για cupcakes. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30-40 λεπτά περίπου.