Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Cheesecake με πορτοκάλι

Ένα διαφορετικό cheesecake με πορτοκάλι σε μια εξαιρετική εκδοχή της κλασικής συνταγής. Η ελαφριά γεύση του τυριού συναντά τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ή 6 ατομικά

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 30 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση

Στο μπλέντερ αλέθουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και φτιάχνουμε μια λεία ζύμη.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς τη με την παλάμη μας για να δημιουργήσουμε μια βάση προσέχοντας να μην αφήσουμε καθόλου κενά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και έναν-έναν τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό. Ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε έπειτα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 50΄. Αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα πορτοκάλι και σερβίρουμε.

Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά cheesecake σε τσέρκια διαμέτρου 10 εκ.