Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Cheesecake με passion fruit

Αν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα την ξεχωριστή γεύση του passion fruit, καιρός να το κάνετε. Το αγαπημένο ψητό cheesecake συναντά τη γοητεία του εξωτικού φρούτου και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

ΥΛΙΚΑ

  • 110 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 5 κρόκους αβγού
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 125 γρ. φρέσκο γάλα
  • 60 γρ. χυμό από φρέσκο passion fruit
  • 5 ασπράδια αβγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το cheesecake passion fruit

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μισή ζάχαρη με το βούτυρο έως ότου ομογενοποιηθούν προσθέτοντας και το φρέσκο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό και στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαλακή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματά του. Αδειάζουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 140°C για 1 ώρα και 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το passion fruit έως ότου ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Καλύπτουμε με αυτή το γλυκό. Στα τοιχώματα βάζουμε το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.