Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Cheesecake με μελομακάρονα

Κράτα τη γεύση των Χριστουγέννων περισσότερο, φτιάχνοντας απίθανο και απλούστατο cheesecake με βάση από τα μελομακάρονα που περίσσεψαν.

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. μελομακάρονα
  • 150 γρ. καρύδια, τριμμένα σε ψιλά κομμάτια
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • μέλι, καρυδόψιχα και κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το cheesecake
Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα μελομακάρονα μαζί με τα ήδη τριμμένα καρύδια. Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μισό μείγμα.  Πιέζουμε με την παλάμη μας ή με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα και να γίνει η βάση του cheesecake και βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε λίγα λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μία πυκνή, σφιχτή κρέμα. Την απλώνουμε πάνω στην κρύα βάση μελομακάρονων και από πάνω θρυμματίζουμε το υπόλοιπο μείγμα μελομακάρονου-καρυδιού. Αφήνουμε το γλυκό για 2-3 ώρες στο ψυγείο, να κρυώσει. Σερβίρουμε με επιπλέον καρύδια, λίγο μέλι και κανέλα.