1
Τσίζκεϊκ με ανθότυρο και φράουλες
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Τσίζκεϊκ με ανθότυρο και φράουλες

Ένα ιδιαίτερο τσίζκεϊκ, με πιο αφράτη κρέμα, καθώς περιέχει μαρέγκα. Η προσθήκη χυμού λεμονιού το κάνει ακόμα
πιο δροσερό και ανοιξιάτικο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 75 γρ. Lurpak soft, λιωμένο
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Για την κρέμα

  • 150 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος
  • 350 γρ. ανθότυρο
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη για το σερβίρισμα
  • 80 γρ. μέλι
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης (στο εμπόριο βρίσκουμε συνήθως φύλλα των 1,6 γρ., άρα θα χρειαστούμε 3 φύλλα)
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 225 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες, για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.

Σε μια ίσια πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο 20 εκ. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα της βάσης, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και το πιέζουμε καλά, να γίνει μια επίπεδη βάση.

Για την κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με την άχνη και το μέλι, μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Σταδιακά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε ένα αφράτο μείγμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα (να γίνει αφράτη και γυαλιστερή). Αφήνουμε κατά μέρος.

Μέσα σε ένα μπολ μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζουμε και, αφού πετάξουμε το νερό, τις ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε 3-4 κουτ. σούπας βραστό νερό και ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Ρίχνουμε τις διαλυμένες ζελατίνες μέσα στην κρέμα του ανθότυρου, ανακατεύοντας γρήγορα. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).