Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Cheesecake black forest

Δύο αγαπημένα γλυκά ενώνονται για να δημιουργήσουν μια γευστική εμπειρία! Αυτό το cheesecake black forest κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση του.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο τεμαχισμένη
  • 260 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. βύσσινα σε κονσέρβα ή γκριοτίνες (καθαρό βάρος)
  • 4 αβγά
  • 2 κρόκοι αβγού
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κόκκινη μαρμελάδα
  • 100 γρ. γκριοτίνες ή βύσσινα σε κονσέρβα ή σε λικέρ
  • 300 γρ. σοκολάτας 55% (για τις φλούδες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις βάσεις

Τοποθετούμε στην εστία μία μικρή κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει την αποσύρουμε, την ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε με ένα μίξερ.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα 100 γρ. φρούτου με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τον πολτό στο μείγμα σοκολάτας. Ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.

Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. στα οποία έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν πολύ καλά.

Για την κρέμα

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το φρέσκο τυρί κρέμα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.

Για τις φλούδες σοκολάτας

Λιώνουμε 300 γρ. σοκολάτας 55% στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της περίπου στους 30°C ανακατεύοντας συνέχεια. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε λιωμένη σοκολάτα σε λεπτή στρώση.

Μόλις αρχίσει να παγώνει, τυλίγουμε το χαρτί σε ένα λεπτό ρολό και το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο. Καθώς ξετυλίγουμε το ρολό δημιουργούμε φλούδες σοκολάτας.

Για τη σύνθεση

Με μεγάλη προσοχή ξεφορμάρουμε τις βάσεις και ξεκολλάμε το αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε τη μία βάση σε μία πιατέλα, απλώνουμε την κόκκινη μαρμελάδα και τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή κρέμα, σκορπίζουμε τα ολόκληρα φρούτα, τοποθετούμε τον τρίτο δίσκο και καλύπτουμε όλο το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού, αλλά και περιμετρικά με φλούδες σοκολάτας.

* Η συνταγή για το cheesecake black forest είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο τυρί.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρώτο τεύχος πατώντας εδώ.