Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Κέικ με ουίσκι και butterscotch

Ένα πληθωρικό σε αρώματα κέικ, με πλούσια γεύση και πολύ αφράτη υφή. Αν δεν έχετε δοκιμάσει τη σος butterscotch (σάλτσα καραμέλας βουτύρου), θα ενθουσιαστείτε.

ΥΛΙΚΑ

  • 185 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 120 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος
  • 80 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 60 γρ. ουίσκι
  • 265 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 410 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Μουλιάζουμε τις σταφίδες μέσα στο ουίσκι για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις σταφίδες με το ουίσκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, χωρητικότητας 2,5 λίτρων περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σος butterscotch

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Με αυτή σερβίρουμε το κέικ.

TIP

Δεν χτυπάμε τα υλικά πολύ στο μίξερ, γιατί στο ψήσιμο το κέικ κινδυνεύει να «κάτσει».