Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Κέικ με ινδική καρύδα

Αφράτο, με έντονη γεύση καρύδας, αποτελεί υπέροχο συνοδευτικό για τον απογευματινό σας καφέ, ενώ παράλληλα κλέβει τις εντυπώσεις αν αποφασίσετε να το παρουσιάσετε στο τέλος ενός τραπεζιού.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κρέμα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Αφήνουμε το βούτυρο για ένα βράδυ εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό ή με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά. Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στον κάδο. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του 1,5 λίτρου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και όταν κρυώσει τελείως, το γλασάρουμε.

Για το γλάσο

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα καρύδας και ομογενοποιούμε.

TIP: Μήπως είναι πολλά τα αβγά;

Μη σας προβληματίζουν τα αρκετά αβγά της συνταγής. Άλλωστε, το κέικ αυτό σερβίρει 16 άτομα, υπολογίστε λοιπόν πόσα αντιστοιχούν σε ένα ή δυο κομμάτια που θα καταναλώσετε.