Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Κέικ με ελαιόλαδο & φράουλα

Ένα νηστίσιμο κέικ με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, στο οποίο πρωταγωνιστεί το αγαπημένο ανοιξιάτικο φρούτο: η φράουλα. Υγρό στο εσωτερικό του και εξαιρετικά γευστικό, αυτό το κέικ φιλοδοξεί να πάρει μια θέση στην καρδιά σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 160 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 160 γρ. φρέσκες πολτοποιημένες φράουλες
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • αφυδατωμένα ροδοπέταλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τις φράουλες και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί διαμ. 18-20 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄-40΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά σερβίρουμε με αφυδατωμένα ροδοπέταλα.