
Share on pinterest
Share on twitter
ΚΕΙΚ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Κέικ καρότου με μήλο και μέλι
Καρότο, μήλο και μέλι. Τρία αγαπημένα υλικά δημιουργούν ένα υπέροχο κέικ που θα κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο που τα μήλα είναι στα καλύτερά τους για να φτιάξετε αυτό το γευστικότατο κέικ.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12ΥΛΙΚΑ
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 3 αβγά
- 180 γρ. καλαμποκέλαιο
- 150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες ή ελαφρύ
- 280 γρ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο ή ανθόμελο
- 300 γρ. καρότα
- 1 μήλο
- 30 γρ. φρυγανιά
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ
Τρίβουμε τα καρότα και το μήλο στον τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη φρυγανιά και τις σταφίδες. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με το καλαμποκέλαιο, το γάλα, το μέλι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ενωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε ανακατεύοντας τα τριμμένα καρότα και το μήλο. Τέλος, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. (ή το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε). Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε, σερβίρουμε κάθε κομμάτι περιχυμένο με λίγο μέλι.