Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Υφάλμυρη κρεμ καραμελέ

Η αγαπημένη κρεμ καραμελέ σε υφάλμυρη εκδοχή, συνδυάζει τη λαχταριστή γεύση τυριού με τον προκλητικό τόνο της καραμέλας.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζεστό νερό
  • ανθός αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την καραμέλα

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα 50 γρ. νερό και βράζουμε έως ότου γίνει μία ξανθή καραμέλα. Ρίχνουμε με προσοχή τα 100 γρ. ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε και λίγο ανθό αλατιού.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά 50 γρ. ζάχαρη με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με 50 γρ. ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του πρώτου μπολ στο δεύτερο και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Γεμίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί με νερό.

Ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις (χωρίς αέρα) στους 130°C για τουλάχιστον 2 ώρες. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο 3-4 ώρες να παγώσει.

Έπειτα ξεκολλάμε την κρέμα περιμετρικά πιέζοντας με τα δάχτυλά μας, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα τινάζοντας καλά για να ξεκολλήσει χωρίς να διαλυθεί. Σερβίρουμε με τη σος καραμέλας και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.

* Η συνταγή για την υφάλμυρη κρεμ καραμελέ είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο τυρί.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρώτο τεύχος πατώντας εδώ.