Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα

Οι Βραζιλιάνοι αγαπούν πολύ αυτά τα τρουφάκια, που αποκαλούν brigadeiro. Αυτά τα τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα είναι αγαπημένο κέρασμα των παιδιών και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στα παιδικά πάρτι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
  • 3 κ.σ. κακάο (30 γρ.)
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • τρούφα ή ινδική καρύδα για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τρουφάκια

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, να πήξει και να ξεκολλάει από τον πάτο. Το αδειάζουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια (π.χ. σε ένα ταψί), το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει (περίπου 1-2 ώρες) και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία ρολάρουμε έπειτα στην τρούφα ή στην ινδική καρύδα. Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.